Espresso recept

Geplaatst op: 23-05-2013

Weense koffie (1 persoon)

De Weense koffie is een heerlijke koffie om van te kunnen genieten. Voor dit recept heb je 2 eetlepels slagroom, een kopje espresso, ½ dl melk, ½ eierdooier, een eetlepel suiker en chcoladesnippers en kaneel nodig. Je klopt de slagroom los en vervolgens klop je apart de eierdoor met de suikerdooier. Je mengt de espresso met de melk en brengt deze aan de kook. Als je de espresso in een kopje hebt gedaan voeg je het eierdooiermengsel toe. Je decoreert hierop de slagroom en vervolgens strooi je er de chocoladesnippers en kaneel op.

Frappuccino (1 persoon)

Een Frappuccino is zeer eenvoudig te maken. Je hebt hiervoor een gekoelde espresso, een schepje suiker, een scheut koffie siroop, 1 dl koude melk, 4 tot 5 ijsklontjes en slagroom nodig. Je doet de espresso, de suiker, siroop, melk en ijsklontjes in een shaker. Roer of shake dan alles goed door elkaar totdat je een stevige massa hebt die te vergelijken is met de dichtheid van een milkshake. Als je de drank in een groot glas hebt gegoten kun je het geheel afmaken met een toef slagroom.

Mexicaanse koffie (1 persoon)

Voor de Mexicaanse koffie gebruik je 50 ml liter slagroom, 40 ml espresso, 1 eetlepel rum, 12,5 gram pure chocolade en kaneelpoeder. Je klopt de slagroom los op. De chocolade rasp je in een glas. Strooi daarna kaneelpoeder over de geraspte chocolade. Na het bereiden van de espresso schenk je deze over de chocolade. Roer totdat e chocolade is opgelost. Dan voeg je een eetlepel rum toe en je maakt het geheel af met slagroom.

Heavenly Hazel (1 persoon)

De Heavenly Hazel is te bereiden met een kopje espresso van 60 ml, 60 ml volle hete melk, geklopte slagroom, 1,5 el hazelnootsiroop en nougatine. Je schenkt de hazelnootsiroop in een grote kop. Gier hier de versbereide espresso bij. Je voegt de melk toe. Als topping gebruik je de slagroom en je decoreert het met de nougatine.