Illy koffie

Geplaatst op: 23-05-2013

Herkomst van de koffiebonen

De Illy koffiebonen komen onder andere uit Colombia, Costa Rica, Brazilië en India. Dankzij de verscheidenheid en diversiteit van deze koffiebonen geeft de proever een echte smaaksensatie. Zo zijn er de noten en aroma's te proeven van citrusvruchten en rood fruit uit Colombia, zoete noten van chocolade en karamel uit Costa Rica, een rijke body uit Brazilië en de kruiden van noten, tabak en nootmuskaat uit India.

Het bereiden van koffie

Met Illy kunnen tal van espresso's en andere koffies bereid worden. Zowel thuis als in andere gelegenheden kan er genoten worden van het perfecte kopje Illy. Te denken valt aan de typische espresso, de cappuccino, de karakteristieke mokka, de echte Italiaanse napoletana, een kopje filterkoffie, de Turkse koffie en de French press. Voor ieder kopje is de maalgraad en de druk natuurlijk van essentieel belang.

Exclusieve kwaliteit van Illy

Illy is een kwaliteitskoffiebranderij die erg zorgvuldig toeziet op ieder aspect. Het begint al met het selecteren van koffiebonen. Tijdens het transporteren van de koffiebonen wordt erop toegezien dat condensatie en kans op infecties worden vermeden. Vanwege het feit dat inert (stikstof) gas in de koffieblikken van Illy onder druk wordt gebracht, blijven de aroma's gevangen en beschermd.

Geniet zelf van Illy

Van Illy kun je eenvoudig thuis genieten. De koffiebonen zijn perfect te gebruiken voor thuis, maar ook op het werk en in openbare gelegenheden kan je zo veel als je wil genieten van deze koffie.  De volumes van de verpakkingen zijn ideaal afgestemd op het gebruik op iedere plek zodat de aroma's van de koffie goed bewaard blijven.