Espressomachine

Een goed gezette espresso vraagt om goede espresso machines online! Er bestaan vele grote, maten en vormen en daarnaast zijn er ook nog vele koffiebonen waaruit gekozen kan worden. Kijk bijvoorbeeld op de koffiebonen site wat er wel niet allemaal mogelijk is. Een lekker kopje espresso is daarom ook mede bepalend door het apparaat. Een espressomachine kiezen voor thuis kan een moeilijk keuze zijn. Als consument kun je kiezen voor een luxe, dure uitvoering of voor een goedkopere versie. Er zijn veel factoren waar men rekening mee moet houden. Want een juist espresso- apparaat is een must voor de echte espressoliefhebber!

Modellen en voordelen

Kieskeurig zijn, is niet erg als het gaat om het kopen van een espressomachine. Er bestaan namelijk verschillende modellen met allemaal hun eigen voordelen. Espressomachines kunnen onderverdeeld worden in vol- en halfautomatische espressomachines, handmatige espressomachines en espressoapparaten met een gesloten portiesysteem.

Espressomachine systemen

Daarnaast bestaan er ook diverse systemen om het water onder hoge druk door de aangedrukte koffie te persen. De bekendste zijn het pompsysteem en het stoomsysteem. Het pompsysteem biedt een hogere druk dan een stoomsysteem en wordt het vaakst gebruikt. Een stoomsysteem is daarentegen makkelijker in bediening en goedkoper in gebruik. Verder bestaat er nog het pistonsysteem  waarbij handmatig druk wordt uitgeoefend. Het pistonsysteem zie je vaak in restaurants en barren.

Zorgvuldig een apparaat kiezen

Het kopen van een espressoapparaat vergt dus enige zorgvuldigheid. Neem dus goed de tijd als je besluit een goede espressomachine aan te schaffen. Laat je informeren en bekijk verschillende apparaten en modellen. Wil je meer weten over espresso? Kijk dan verder op espressoworld!

Artikelen

Espressomachine merken

Categorie: Espressomachine / 23-05-2013 14:21

Espressomachines zijn ze er in vele maten en modellen. Ook zijn hier natuurlijk diverse prijsklasses in te vinden van een apparaat dat koffiebonen voor je maalt tot en met een echte koffiezetter. Ontdek hier onder meer over de verschillende espressomachines merken die er in de markt zijn.

Nespresso

Genieten kan met de

Lees meer...