Recepten

Er bestaan ontzettend veel espresso recepten. En dat is maar goed ook, want espresso is heerlijk! Hieronder zijn een aantal verrukkelijke recepten voor perfecte espresso beschreven om zelf te maken. Espresso heeft over het algemeen 8 hoofdvarianten; 'gewone' espresso, espresso doppio, espresso lungo, espresso ristretto, espresso macchiato, espresso corretto, espresso con panna en espresso romano. Daarnaast kan je ook speciale espresso's maken.

De 8 espresso's

Espresso macchiato

Deze espresso is een variant waarbij een scheut melkschuim wordt toegevoegd. Alhoewel deze de espresso macchiato lijkt op cappuccino, smaakt deze toch een stuk sterker omdat er minder melkschuim wordt gebruikt. Binnen 3 minuten is deze espresso gemakkelijk te bereiden. Voeg eventueel suiker toe voor een zoete smaak. Voor een mooie afwerking voeg een paar chocoladekrullen toe aan het melkschuim.

Espresso bombon

De zoete espresso variatie is er een voor de echte fijnproever. In 3 minuten heb je een prachtige espresso bombon bereidt die ook nog eens voortreffelijk smaakt. Voor deze espresso vul je een glas met 20 milliliter gecondenseerde, gesuikerde melk, waar je vervolgens de espresso op schenkt.

Koffiezin

Heb jij al trek gekregen in een espresso lungo of misschien wel een luxe espresso bonbon?

Artikelen

Espresso recept

Categorie: Recepten / 23-05-2013 14:30

Weense koffie (1 persoon)

De Weense koffie is een heerlijke koffie om van te kunnen genieten. Voor dit recept heb je 2 eetlepels slagroom, een kopje espresso, ½ dl melk, ½ eierdooier, een eetlepel suiker en chcoladesnippers en kaneel nodig. Je klopt de slagroom los en vervolgens klop je apart de eierdoor met de suik

Lees meer...

Koffie recept

Categorie: Recepten / 23-05-2013 14:30

Caffe d'Amore (1 persoon)

Voor de caffe d'amore heb je 2 cl cointreau, 90 ml sterke koffie, een kaneelpijpje, een snufje kaneel en een mespunt cacaopoeder nodig. Je vult een kopje met de hete koffie en voegt het cacaopoeder en kaneel toe. Je giet de cointreau erbij en zet het kaneelpijpje erin. Dan kun je al direct geniet

Lees meer...