Koffie recept

Geplaatst op: 23-05-2013

Caffe d'Amore (1 persoon)

Voor de caffe d'amore heb je 2 cl cointreau, 90 ml sterke koffie, een kaneelpijpje, een snufje kaneel en een mespunt cacaopoeder nodig. Je vult een kopje met de hete koffie en voegt het cacaopoeder en kaneel toe. Je giet de cointreau erbij en zet het kaneelpijpje erin. Dan kun je al direct genieten van jouw eigen caffe d'amore.

Cafe Borgia  (4 personen)

De Cafe Borgia is zeer makkelijk te bereiden met ½ liter koffie, suiker of honing, 100 gram pure chocolade en 4 el room. Je breekt de pure chocolade in stukjes en smelt deze. Dit doe je in de magnetron of een pannetje. Roer hierdoor de suiker (of honing) en de 4 el room. Je schenkt terwijl je roert de koffie erbij. De truc is dat de substantie romig blijft door goed te kloppen. Opgeklopte slagroom en kaneel- of cacaopoeder maken het geheel af.

Choco-koffie shake (1 persoon)

Voor dit recept heb je nodig: ijsblokjes, 200 ml vanille ijs, 100 ml chocolade melk, eventueel slagroom en chocoladesiroop en 5 eetlepels ijskoffie of een theelepel oploskoffie vermengd met water. Je schenkt het ijs, de chocolademelk, de ijskoffie en de ijsblokjes in een mengbeker. Meng het geheel door elkaar en serveer het geheel met slagroom en chocoladesiroop.

Weense koffie (4 personen)

Voor het bereiden van de Weense koffie heb je 1 ½ dl sterke koffie nodig, 2 ½ dl melk, 2 eierdooiers 4 el suiker, ½ dl slagroom en cacao. Je klopt de slagroom stijf. Vermeng de koffie met de melk en breng het aan de kook. Klop de suiker door de eierdooiers. Voeg de eierdooiers dan bij het koffiemengsel. Schenk het geheel in koppen en maak het af met de slagroom en cacaopoeder.