Reinigen espressomachine

Geplaatst op: 23-05-2013

Verleng de levensduur van je koffiemachine

Het schoonmaken van jouw koffiemachine of espressoapparaat is zeker meer dan noodzakelijk. Door je apparaat goed schoon te maken en regelmatig goed te ontkalken verleng je automatisch de levensduur van je machine en kun je er dus langer van genieten. Het ontkalken is zelfs noodzakelijk omdat kalk zich makkelijk afzet tegen de rand van bijvoorbeeld het waterreservoir of andere onderdelen. Zo raakt de machine verstopt of kan het zijn dat de bereide koffie door de kalk een hele andere en nadeligere smaak krijgt.

Ontkalken

Zoals gezegd is ontkalken naast noodzaak ook alleen maar gunstig voor de smaak van koffie. Je kunt het makkelijkst de machine ontkalken door ontkalkingstabletten te gebruiken. Deze tabletten doe je in de koffiemachine als je de machine met het reinigingsprogramma gaat schoonmaken. Voor meer informatie kun je het beste de gebruiksaanwijzing van je eigen machine raadplegen, aangezien er verschillen kunnen zitten in de werkwijze. Ook de vloeibare ontkalkers zijn zeker aan te raden en misschien nog wel makkelijker in het gebruik.

Water filters

Wil je er zeker van zijn dat de kwaliteit van het water dat jij gebruikt helemaal optimaal is? Dan kun je het beste een goed werkend waterfilter gebruiken. Deze filters zorgen ervoor dat jij gebruik kunt maken van vers gefilterd heerlijk water. Niet alleen voor je espresso, ook als je alleen thee zou willen zetten met behulp van je koffiemachine kan een waterfilter uitkomst bieden.

Care kits

Wil je je koffiemachine voorzien van de beste reinigingsmiddelen? Dan doe je er goed aan zogenoemde service of reinigingskits aan te schaffen. In deze kleine pakketjes vind je alles wat je zoekt voor jouw type koffiemachine. Zo kun je dus ook snel beschikken over de kleinste onderdelen zoals rubberen ringetjes en reinigingsborsteltjes.