Genieten van koffie

Een lekkere kop koffie drinken is vaak een kwestie van kiezen en variëren. Zo zijn er meerdere soorten koffie en koffiebonen met elk een eigen smaak. Ben jij meer een liefhebber van een snelle oploskoffie of kies je toch voor verse gemalen espressokoffie? Iedereen zo zijn eigen kopje koffie!

Instant of oploskoffie

Oploskoffie wordt gemaakt van gezette koffie die wordt gesproeidroogd in hete lucht of juist gevriesdroogd bij -40 graden. Hierdoor ontstaan pure korreltjes koffie die bewaard kunnen worden. Koffie in poedervorm dus, die ook wel gemakskoffie wordt genoemd. De meningen van koffiedrinkers zijn verdeeld over deze koffiesoort. De een zweert erbij, terwijl de ander het geen 'echte' koffie vind.

Freshbrew

Dit is gemalen koffie en lijkt het meest op een kop koffie van thuis. In een freshbrew apparaat loopt het water maar 5 seconden door de koffie, in deze tijd worden de extracten uit de koffie gehaald. Het snelle brandproces en de speciale samenstelling maken een snelle zetmethode mogelijk om een lekkere kop koffie te serveren. Fresbrew koffie is ontwikkeld voor koffiemachines met een freshbrew systeem.

Verse bonenkoffie of espressokoffie

Hierbij wordt elk kopje koffie gezet met vers gemalen bonen. Met deze zeer kwalitatieve manier van koffie zetten, kunnen vele koffiesoorten gezet worden. Denk hierbij aan espresso, cappuccino en latte macchiato. Het bijna kokende water wordt hierbij onder druk door de gemalen koffiebonen geperst.

Wat is jou favoriet?

En wat is jou favoriete koffievariant? Freshbrew, vers gemalen bonenkoffie of toch de instant koffie? Voor nog meer leuke espresso en koffiefeitjes lees snel verder op espressoworld.nl Wellicht onder het genot van een lekker kopje koffie of espresso.